Tort de ciocolata

de rivka in Torturi, 5 Oct 2009 | 11512 vizualizari

 

Am facut in seara asta un tort de ciocolata, reteta o am de acum cativa ani am primit-o pe internet de la o doamna din Suedia, ii multumesc mult iar.
Este foarte bun si nu dati gres niciodata cu el, plus ca se face foarte usor si rapid.

Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, aparatul meu nu merge prea bine la lumina becurilor, sau nu stiu eu sa il reglez...
Am incercat sa ii fac o decoratie(ceea ce nu fac niciodata il las simplu) si mi-a iesit ceva hilar, in orice caz sotul a ras cu lacrimi , :)) cand a vazut .
Dar e buuuunnnn.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame ciocolata amaruie
  • 150 grame unt
  • 5 oua
  • 125 grame zahar
  • esenta vanilie 2, 3 linguri sau mai multa dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • putin otet pentru stins praful de copt
  • 150 grame cocos sau migdale(eu nu am pus nu imi plac)
  • pentru glazura
  • 250 grame ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie dupa gust
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se incinge cuptorul cca 160 grade.

Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul(150 grame) se topeste la foc mic pe aragaz, se lasa sa se raceasca.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, si se freaca galbenusurile cu cealalta jumatate de cantitate de zahar si esenta de vanilie.

Apoi se adauga peste galbenusuri ciocolata topita si racita aproape de tot, se amesteca , se aduga si albusurile batute amestecandu-se de jos in sus si o lingurita de praf de copt(stins cu otet) amestecat daca va place(eu nu am pus) cu cocos sau migdale zdrobite).

Se toarna aceasta compozitie in tava de tort unsa cu unt si eventual stropita cu cocos sau migdale si se da la cuptor cca 1 ora.

Se scoate si se toarna dasupra glazura facuta din ciocolata amaruie plus frisca plus esenta de vanilie.

Se lasa sa se raceasca si se taie in felii zdravene :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

PapaBun 1

14.10.2009, 17:39

iSyc 1

14.10.2009, 17:42

... e randul tau rivka

elena1988 1

06.03.2011, 08:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort din ciocolata alba cu capsuni